Para Pengikut..

Monday 9 June 2014

Tengok terus terliur.

Salam uollss.

Hari Ahad pegi pasar dengan mil dan adik ipar. Ma nak beli bahan-bahan nak wat tom yam. Jalan-jalan kat pasar ternampak la pak cik jual buah ni. Kat Ganu kitorang panggil buah stor, ma panggil buah gemia (kelate) tapi biasa orang panggil buah kundang kan. 

Terliur sangat. Tapi gigi ni sengal tak bleh blah. Makan pauh sebiji pon dah 3 hari ngilu tak hilang. Tapi dah terliur sangat beli jugak. Beli setengah kg jer.


Masa kecil kat belakang rumah saya ada pokok stor ni. Suka sangat kalau musim dia mesti pegi belakang rumah bawah galah. Kait banyak-banyak. Cicah dengan kicap + gula. Agaknya sebab tu la besar ni gigi dah tak kuat sangat. Makan masam skit terus ngilu 2-3 hari. Sebab masa kecik suka makan masam. Huhuhu. Biji buah ni kaler purple. Pahit biji dia neh. Nak makan kena kuarkan biji dulu.


Kebetulan kat umah ma ada kuah rojak Mak Bee yang sedap + pekat tuh. Sedapnya-sedapnya. Masam sangat. Yang tu jer berjaya saya habiskan.


4 comments:

  1. Sedapnye kak Iza. Wuuu~kecur air liur tengok. Tapi takleh makan masam2. T_T

    ReplyDelete
  2. Ana, akak pun tak leh makan jugak masam2. Tapi terliur sangat. Makan jugak sikit.

    ReplyDelete
  3. sy balik kg pun almost hari2 makan asam... siapa la buat balik buah pauh sejabir.. haha..

    ReplyDelete
  4. kat umah ade banyak jugak. mak buat jeruk. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...