Para Pengikut..

Friday, 18 May 2012

Cinta si tukang kasut.

Salam uolls.

*Tajuk sebijik tak sama dengan entri. Bai.


Selamat hari Jumaat. Ok. Hari ni mari cerita tentang kasut dan sandal. Bukan cinta si tukang kasut okeh. Bertuah en.beliau sebab saya bukan kaki kasut yang suka habiskan duit beli kasut setiap bulan atau setiap minggu. Saya hanya akan beli kasut atas situasi-situasi tertentu sahaja.

Situasi 1
Bila rasa kondisi kasut agak tak selamat dah. Contohnya kalau tumit kasut sebelah kiri macam tak berapa nak stabil dah sedangkan yang lagi sebelah ok jer. Jadi untuk mengelakkan terjatuh tersepak batu sebab jalan tak stabil baru la bersedia untuk beli kasut baru. Especially kasut opis. Kalau tak kerana kasut menggelupas (boleh ke?), terkeluar jari sikit atau tumit dah agak-agak goyang memang tak kan la beli kasut baru. Atau selagi tak tergelincir sebab tapak kasut dah jadi flat licin takde geseran langsung selagi tu la setia dengan yang satu. Auwwuuu. Setia konon.

Situasi 2

Bila agak-agak dah lama sangat pakai kasut tu sampai naik bosan. Kalau kasut tu boleh cakap sure dia dah sound sedas ‘Aku ni dah letih sangat dah weiii”.. haha. Fikiran ke laut. Eh, kadang-kadang tak jugak. Kadang-kadang sampai en.beliau sound “ Tiap kali keluar pakai kasut nie. Awak takde kasut lain dah ke?” Muahaha. Buat muka sedih. “Mana ada kasut lain dah. Ni pun awak yang beli lima bulan lepas kan”. Haha. Ayat mintak simpati kan.

En.beliau beli sebab tengok sandal saya pakai dah menggelupas. Muahaha. Sempoi kan pakai sandal menggelupas. Kau pernah ke? Kasut ni sangat comel dan opkoz sangat selesa. Sampaikan kemana pergi asyik pakai kasut ni memanjang. Sampai hari tu hampir-hampir tergelincir sebab tapak kasut dah tak nampak bunga-bunga. Adoi.


Situasi 3

Tak suka membazir beli kasut sebab saya jenis setia pada kasut yang latest. Means kalau kasut A elok lagi then beli pulak kasut B, mesti kasut A tadi akan disimpan elok dalam rak sampai ke sudah tak pakai. Sampai berhabuk tiga inci. Pakai la pulak kasut B sampai kasut rosak ke bla bla then macam tu la seterusnya. Sampai terkejut en.beliau bukak rak kasut ada kasut A,B,C,D blablabla.

Hari tu kaw-kaw en.beliau berleter. Hanya kerana kasut-kasut terbiar berhabuk dalam rak kasut tuh. Yela. Sebelum ni dia tak pernah bukak rak kasut tengok apa yang ada dalam tu. Hari tu dia cek tengok kasut-kasut yang ada berhabuk seribu. Tula pasal. Sebab setia pada yang satu punya pasal. Now, kena selongkar la rak kasut dan dalam stor kot ada kasut yang masih elok. basuh dan pakai. Puas hati awak kasut.


Ni pun sandal hasil ayat mintak simpati (psttt. Dua bulan lebih inai masih merah yooo). Bila dah dapat yang ni yang atas tadi terus simpan dalam rak. Walhal masih boleh pakai. Ayoooo. Last-last sandal mengamuk sampai jadi tahap horror sangat. Nampak tak sampai batu boleh terbenam dalam tapak kasut.

Batu bukan sebarang batu. Batu tu siap boleh wat main batu seremban hokeh. Patutlah i rasa tapak kasut macam something wrong jer. Sabar je la.


Ok. Sekarang dah serba salah. Patut ke saya bagi ayat mintak simpati lagi? Adoi... 



3 comments:

  1. Jaja, on9 dimanakah !

    ReplyDelete
  2. terjumpa info ni, pasal rak kasut… sharing is caring :) - Cara Mendapatkan Ruang Lebih Besar di Rak Kasut

    ReplyDelete
  3. Jojo : diopisla sayam

    armouris : thankz =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...