Para Pengikut..

Klik Me =)

Saturday, 2 November 2013

Rumah manis rumah.

Salam uollss..

Cuti yang sangat heaven!!Yeayyy. Sebab cuti Jumaat sampai Ahad, Isnin kerja dan Selasa cuti pulak. Ramai yang cuti hari Isnin, tapi aiollss malas nak apply cuti walaupun cuti banyak lagi berbaki kan. Sebabnya kalau cuti pon duk lepak kat rumah jer sorang-sorang sangatlah membosankan. Jadi kerja la kita Isnin nanti. #Pekerjaberdedikasisangatkankankan

Hari Jumaat iaitu semalam lepak kat rumah jer. Kemas rumah basuh baju semua. Hari ni Sabtu baru lah ke rumah mak. Masak dan lunch kat rumah mak. Lepas asar tadi baru balik. Awal-awal pagi mak dah call suruh beli ubi steller (ewahhh nama omputih ko!). Dah agak dah mesti mak nak masak lemak pucuk paku.


Masak lemak pucuk paku mesti ummphh kalau pekena dengan ikan kerisi jeruk. Goreng pastu perah asam limau. Ermmm dapp!!


Dapnyer..eh, tak cukup lauk lagi neh..


Tambah singgang-menu wajib rumah mak dengan budu. Barulah terangkat. Makan bertambah la jawabnya.


Petang pulak mak rebus ubi kayu. Pekena pulak dengan kopi O.

Pastu rileks kat luar tengok Dora ngan Diego main. Geram betul budak-budak gemok ni main. Rasa nak gigit-gigit jer. Thehehe.









Okey meaw-meaw semua aiolls balik dulu esok kita jumpa lagikkk.






4 comments:

  1. Chombi dari petang pah malam tido. letih ngat keje mok'or lol haha

    ReplyDelete
  2. Hh : Tula. Chombi mcm penat je,mcm frust je..break up ngan kasih yer kot. Lol.

    ReplyDelete
  3. chombi mak diorang kan? mane pic anak2 baru die..? hr tu mak citer dia beranak lg.. huhu..gebus2 nya sume tu..rasa nak wat bantal2 jer dioarng tu.. :)

    ReplyDelete
  4. MySis : Huhu. Tula awak. Setakat ni saya balik tak nampak lagi kelibat anak dia. Tunggu besor skit kot. Heee.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...