Para Pengikut..

Klik Me =)

Monday, 21 November 2011

A story of Faiz Irfan.


Salam uolls.

Hari tu janji dengan dak Paiz neh nak bawak dia pergi kedai buku. Konon nak belikan dia buku. Dah dia kata nak buku lukis-lukis. Jadi bila dah janji tu kira berhutang la dengan dia. Time balik kerja jer tanya bila nak pergi kedai buku, pastu postpone lagi sebab weekend sangat busy. Then cakap nak pergi malam pulak. Malam tadi la tu. Beriaya-ia dia tanya nak pergi kul brapa. So mak sedara yang baik hati cakap lepas maghrib. Nampak je saya balik kerja terus dia tanya lagi. Keep asking n asking. Kelakar pulak. Siap cakap 'Paiz dah mandi, cepatla smayang maghrib'. Hokeh. Kesian pulak. Sampai ketuk pintu bilik berkali-kali tanya dah bersiap ke belum. Muahaha. Jadi langsaikan jugak hutang dengan dak Paiz. Bawak pergi Pustaka Seri Intan, kedai buku yang agak sohor di Terengganu. Tapi puas duk belek-belek buku satu pun dia tak berkenan. Tahu apa yang dia nak?? Aduiii.

Itu dia. Ape tuh? Lego ke hape orang panggil. Paiz suka menda alah rumit-rumit cantum-cantum gitu. Kalau me dah surrender awal-awal.

Pastu satu lagi yang suka sangat vitagen tu. Yang dapat free gift tu. Suruh dia pergi ambik sendiri tak sampai 1 saat dah datang balik. Suka sangat. Sampai berlari-lari. nasib baik tak jatuh. Paiz Paiz..

Balik rumah jer gigih terus kerjakan menda alah yang dia beli tuh. Orang suruh tido asyik mengelat je. Kejapla nak siapkan lori neh. Adohai.

Dari jam 9.30 malam

sampai la 10.00 malam....

sampai la 10.30 malam...

Tak tido-tido jugak.

jam 10.50 malam..

Agaknya dia dah ngantuk sangat kot. Terus simpan semua saki-baki yang ada (saki baki??) then terus tido.



Pagi tadi 6.30 dah bangun sambung bikin lori.


FINE!


Kalah buruh kasar.




5 comments:

  1. mcm tulh masa budak2 dulu..

    ReplyDelete
  2. hahaha... ngek.. suka selak aku baca niee..

    ReplyDelete
  3. Azekzk: haha.budak2 macam tu la.=)

    HH : haha.selok eh??

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:17 pm

    hehehe..abis, buku lukisan tu dpt tak?? ...sanggup berjaga nk buat benda lah tu.. :))

    ReplyDelete
  5. Sis : Haha.tulah.snggup bjaga tuh.buku lukisan tak beli la wak.smula2 la la.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...