Para Pengikut..

Tuesday, 22 November 2011

Nak jadi seorang yang setia tu susah ke?

Salam uolls.

Taip tanpa fikir panjang. Mungkin ini hanya pendapat dari perspektif saya.Nak jadi seorang suami yang setia tu susah ke?
Means kalau kau seorang suami kepada seorang isteri yang setia gilos terhadap kau namun sewenang-wenangnya ke kau nak curang belakang dia? Kau mesej pompuan lain sebab isteri kau mengandung tak boleh layan kau sepenuhnya. Then kau cakap kau mesej dengan staff opis. Atau kau cakap kau mesej dengan bos kau yang pompuan. Bila kebetulan kau kantoi keluar lunch dengan pompuan lain beria-ria kau menangis depan mak mertua kau cakap tu klien kau. ADA KE SUAMI MACAM GITU???

Nak jadi seorang isteri yang setia tu susah ke?
Mentang-mentang suami kau sibuk kerja, keluar 6 pagi balik 2 pagi kau sewenang-wenangnya keluar ngan laki lain. Konon sunyi kan. Kau jadikan alasan suami kau tak kisah keluar dengan sesiapa then kau sukati keluar dengan laki lain. Hampes. Kau mesej jiwang-jiwang romantik-romantik dengan laki lain. Beranje-anje bergegel-boboy, tapi asal suami kau mesej 'Syg masak tak malam ni? Abg dah nak balik kerja ni'. Tanpa fikir panjang kau terus jawab ' Saya penat sangat. Tak larat nak masak. Awak dinner kat luar jela'. Kalau suami kau banas baran harus kepala kau dicium kuali. ADA KE ISTERI MACAM GITU???

Nak jadi tunang yang setia tu susah ke?
Selamba badak je kau cakap kat semua ofis mate kau yang kau tu masih single lagi available. Jadi kau senang lenang je keluar dengan laki/pompuan lain sedangkan tunang kau masih setia dengan kau. Dulu masa nak tunang merajuk tak nak cincin belah rotan nak cincin kalah cincin batal air sembahyang. Then bila orang tanya 'Eh, cantiknya cincin. Cincin tunang eh?' Beria-ria pulak kau menafikan. 'Mana ada. Cincin ni aku beli dengan duit gaji aku sendiri'. Padahal inai tunang masih merah di jari. ADA KE TUNANG MACAM GITU???

Nak jadi kekasih yang setia tu susah ke?
Kau ada facebook dan twitter tapi cakap kat kekasih kau yang kau tak kenal pon apa tu facebook atau twitter. Konon nak sembunyikan apa aktiviti yang kau buat dibelakangnya. Huh! Then bila ada orang suka kat kekasih kau tu kau pulak pergi sembur ayat berapi marah kat dia tak setia. Sedangkan kau? Kau tak nak kehilangan dia dalam masa yang sama kau mengushar orang lain. Then bila kawan-kawan marah kau tak setia kau pulak cakap kau masih mencari jodoh yang sesuai. Kalau la 'jodoh' tu boleh bercakap mesti dia akan sound kau 'Boleh blah!'. ADA KE KEKASIH MACAM GITU???

Harap-harap kita semua dikurniakan sekeping kejujuran yang tak akan retak walaupun ditimpa letusan lava berapi. Doa-doalah sentiasa supaya dijauhkan dari individu yang cuba menguji kejujuran kita terhadap pasangan.Peace no war.=)No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...