Para Pengikut..

Sunday, 22 January 2012

Beli doorgift di Cowboy

Salam uolls.

Kemain kan. Hari tu ushar kedai barang kahwin kat area Kuala Terengganu neh. Dah budjet nak beli itu ini banyak tu banyak neh. Last, menerjah Kuantan. Semata-mata nak menerjah Cowboy. Ingatkan Cowboy ni jual barang kahwin jer. Rupanya macam-macam ada. Dari makanan sampai la lesung batu semua ada.

Dah la nak cari kedai tu sesat dulu dua round. Call student yang biasa area Kuantan. Tu pun sesat jugak. Last tawakal carik sendiri. Jumpa jugak. Gilew excaited masuk tengok macam-macam ada. Nasib baik mood en.beliau masa tu ok. Jadi dia follow je saya kesana kemari. Haha. Maceh kamu. =D

Banyak jugak kami borong. Nasib baik muat my bff. Kalo ajak orang lain sumpah dia kena balik sendiri naik bas. Hehe. Budjet yang asalnya dekat 2k. Bila beli situ tak sampai 1k la. Cuma paper beg tak memenuhi kehendak saya. Cari kat Terengganu la jawabnnya.


Banyak sangat beli sampai tak muat bakul. Kitorang pun susun tepi tiang mintak tolong salesgirl tu angkut bawak turun bawah. Adalah dalam 5 troli jugak. Nasib baik diorang rajin nak tolong tolak sampai kat kereta. Siap tanya en.beliau tuh "Nak kawin ke bang?". Haha. Adik ingat kami nak bukak bisnes ke? Bila dah sumbat penuh seat belakang n bonet kitorang pun duk mengira duit keluar dan bakal keluar. Tiba-tiba saya teringat satu benda.

"Bunga saya tadi mana?"

Haru!! Satu troli tertinggal kat cashier. Sebab troli tu barang-barang bayar tunai. Jadi duk tersorok tepi dinding. Tak perasan la masa diorang tolak troli tadi. Diorang pun maybe ingat tu troli orang lain punya. Haha. En.beliau bergegas pegi amik. Takut jugak. yela dah bayar ratus-ratus kot tetiba hilang konpem takde orang nak ganti balik.

Ok. Setiap kali berenti trafik light orang akan pandang seat belakang. Fine!

Other preparation for doorgift :
1. Hias reben kat jar
2. Beli paperbag
3. Beli gula2 n cakes

=)



23 comments:

  1. Rina : tau xpe.kita rasa mcm nak bukak bisnes la pulak bli byk2 gitu.heee..

    ReplyDelete
  2. jar tu bape hinggit 1?

    ReplyDelete
  3. dida : 25pcs = RM24.90

    ReplyDelete
  4. Glass jar ke?
    Wahhh, sangatlah gigih memborong. Hehehe

    ReplyDelete
  5. nasib baik muat pulak kete tu fiza hehe.nanti review ye bile dah siap :)

    ReplyDelete
  6. weewiitt!!! eksaitednyeee nak tgk akak kawen! :)

    ReplyDelete
  7. Wahh...!!!! hijaunyeww!!

    ReplyDelete
  8. wah murah giler..xsmpai rm1..berbaloikan??

    ReplyDelete
  9. Banyak giler borong. Tak beli lg doorgift. Nasib baik dh ade idea :)

    ReplyDelete
  10. 25pcs = rm24.90?
    dorang takde bagi lagi murah ke if beli banyaaaakk banyakk.. huk3~

    ReplyDelete
  11. ika :yup.glass jar.hee.kbtulan kite g kuantan terus borong la =)

    ReplyDelete
  12. zimie : tulah. nasib baik muat.kalo tak jawabnya kita bwk lori la.haha.

    ReplyDelete
  13. eyda : heee..akak lg tak sabo.kuangkuangkuang.

    ReplyDelete
  14. hh : ape yg hijau wes?

    ReplyDelete
  15. waty : nk wat cmne yang.kita punya jmputan seribu setengah orang..adoi.duit pon laju jer mengalir.sob.

    ReplyDelete
  16. cik mila : hee.tula.iza rasa tu yg paling murah sepanjang survey =)

    ReplyDelete
  17. Humaira : tula.kita tnya dh.dia ckp harga tetap dah.sob.

    ReplyDelete
  18. x sabar i nk tunggu u punya majlis kawan..hihi

    ReplyDelete
  19. I bleh bg alamat cowboy tu x? Sy dari teganu gak.nk g beli bungga kt sana huhuuhu...

    ReplyDelete
  20. Ble bg alamat kedai cowboy 2 x?

    ReplyDelete
  21. Najihah : Sori yunk. Kita g terjah gitu jew. Tak dop pung number dia =)

    ReplyDelete
  22. Hai bride to be, bakal pngantin sekalian!!!!

    Kami ada menjual door gift dengan custom made design, siap cetak boleh letak nama pengantin, tarikh, ucapan, gambar dan sebagainya dengan harga murah dan berpatutan.


    ~ Surah Yasin Custom Made
    ~ Buku Doa Amalan Harian Custom Made
    ~ Tasbih Mini
    ~ Kalendar Mini
    ~ Wedding Guest Book
    ~ Wedding Photo Props

    Hubungi Kami Untuk tempahan dan Maklumat Lanjut
    sms/whatapps : 0127164176
    https://www.facebook.com/CuteCreativeCreation
    http://cutecreativecreation.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...