Para Pengikut..

Saturday, 22 October 2011

Another character in 'Kisah Hidup Seorang Saya'

Salam kamu, kamu dan kamu.


Tentu kamu sedang hepi sekarang kan. Masing-masing dah punya life yang berbeza dengan saya. Kamu dah ada masterji dan jadi prof. Sedihnya saya. Saya pun teringin nak sambung jugak ke peringkat yang lebih tinggi. Tapi mungkin tiada rezeki saya untuk itu. Mungkin rezeki saya masih disini mencari rezeki untuk tunggangan tanggungan saya si putih yang hensem itu. Tak pe lah. Saya tak kisah sangat pun tentang itu. Sekurang-kurangnya saya tumpang bangga dengan kamu saja la.

Kamu yang pertama. Kamu tahu tak. Saya dah bosan gilew sejak kamu tiada. Mula-mula kamu pergi, lepastu saya pindah duk tempat kamu. Konon-konon nak jadi prof jugak. Prof atas meja saja. Kemudian kamu yang kedua dan kamu yang ketiga pulak pergi. Haha. Saya pun pindah tempat lagi duduk di tempat yang pernah kamu dan kamu duduk. Sweet tak saya. Kan. Kan. (padahal tak tahan sejuk)

Dah takde pencetus idea untuk aktiviti gila-gila. Sob.

Dah takde gegaran taufan ida kat kerusi saya. Sob.

Dah takde penasihat warna tema perkahwinan saya, hiasan kerawang untuk pelamin saya dan dekorasi untuk hantaran saya. Sob.

Ya. Saya sunyi. Serius. Tengok gambar kenangan bersama kamu, kamu dan kamu supaya terubat sedikit rasa ini.

^_____________________^ (ini simbol sunyi)

Ini Syapida. Hmmm. Maafkan saya. Prof Syapida. Perlu bold dan uppercase ke? Ok. Fine.
PROF SYAPIDA.

Dulu henpon saya selalu ada banyak gambar kamu-kamu. (kamu yang paling banyak ialah Syapida) Kalau henpon tercicir tepi jalan mesti orang yang jumpa ingat kamu empunya henpon saya. Sebab banyak gambar poyo kamu kot berbanding saya tuan henpon yang comel ni. Tapi tak kisah la. Sebab sekarang bila kamu-kamu-kamu dah tiada dan bila saya godek-godek balik gambar-gambar itu buat saya senyum sorang-sorang. Macam-macam ragam kan.
Kan ini takde kerja namanya. Dengan siapa lagi saya boleh ambil gambar gial-gial (baca gila) seperti  ini.
Dengan plastik sampah pun kami mampu bergambar. Korang ada?
Ok. Betul. Saya memang comel berbanding Syapida.

Hah. Ini bukti. Kalau kamu jumpa gambar ini dalam sebiji henpon cuba teka sapa pemilik henpon itu. Tentulah yang tengah-tengah itu. Kan. Gial. Saya nampak mata saja. Haha.
Ni sah konpem mesti gadoh berebut spegeti. Konpem korang gadoh.
Noted. Memang sadis dah takde aksi begini dalam folder images dalam henpon saya.

Ini sewaktu jengjalan di jalan tar. Masa pergi dinner baju merah putih itu. Sila ingat segala kisah tragis yang terjadi. Wakaka.

Ya. Ini baru betul tuan empunya henpon. Eh. Tiba-tiba saya rasa bukan bergambo dengan Syapida.

Kau sempat lagi bergayut kan. Eh. Kamu-kamu-kamu tahu kan. Gambar ni la yang ada orang tu cakap saya Tiz Zaqyah. Haha.
Ini gambar sangat ada drama didalamnya. Sampaikan kita reka dialog macam-macam mewakili gambar itu kan. Haha. Yang pasti Melati sedang kejutkan Syapida yang sedang tido. Haha.
Ini CTS di Kota Bharu. Pon macam-macam cerita suka-duka-sedih-gembira sepanjang sebulan (weekends) kita ke sana kan.
Saya suka ambil gambar kekawan yang hepi.
Kisah lori ini kamu ingat ke? Konon-konon nak pergi Wakaf Che Yeh tapi buta peta. Berenti trafic light merah tanya abang-abang bawak lori. Terus mereka suruh follow mereka. Haha. Terima kaseh abg lori.
Ini gambar. Sweet. Eh. Gambar ini lah yang kita sama-sama pakat tukar jadi profile pic kat FB kan. Lepas tu semua pakat berbalas komen sehingga jadi seperti bawah. Comel.

Ini besday korang. Konon-konon nak buat suprise tapi tak jadi sangat. Sebab korang pandai berlakon terus korang buat-buat terkejut kan. Otromen atas kek Syapida masih ada atas meja saya.
Ini ada meeting kan. Then sebab bosan menunggu macam tunggu giliraan cek perut di klinik terus bergambar dengan kamu. Suka gambo nie.
Ini futsal. Tak. Bukan kita main. Kita tengok student main. Lepas tu habis futsal berlari ke tengah padang nak bergambo berlatar belakang kaler hijau.

Melur yang senangtiasa cool.
=)

Ini di pantai Batu Buruk masa program Cakna pantai. Ajak student kutip sampah di pesisiran pantai.
Alam sekitar tanggungjawab bersama **tiba-tiba


Ini masa ajak student main bowling. Sempat lagi berdrama king di luar TER. Eh. Tapi apesal pakai baju kurung. Betul ke main bowling ha?

Haha. Ok. Ingat. Ini masa Syapida n saya gigih ke rumah Kak Yam untuk bikin cup cake untuk mentees. Lepas tu semangat sama-sama deko cup cake tu kan. Haha.


Haha. Dah macam roper orang asli dah. Gigih petik bunga-bungaan di laman rumah semata-mata nak jadi kumpulan dekorasi kek paling cantik. Tapi sia-sia aje. Keh.

Melati apesal takde Bunga Melati pun. Baik awak tukar nama jadi Bunga Raya atau Bunga Kertas takpun Bunga Kemboja.

Last but not least..

Dah takde gambar-gambar seperti ini. Sob. Serius. Folder imagaes dalam henpon saya dah takde gambar-gambar gial-gial untuk dikenang. Sedehnya. 

Akhir kata terima kasih kamu-kamu-kamu jadi watak penting dalam novel 'Kisah Hidup Seorang Saya'.
Harap bab-bab seterusnya ada klimaks yang lagi menarik.
{Big HUG}






11 comments:

  1. sweet.. sedihhnyeee... sroott3~~~~

    ReplyDelete
  2. HH : sedehnya kan.

    ReplyDelete
  3. banyak nye gambar... ^^ --->teringat kat kwn lama tetiba..

    ReplyDelete
  4. Rinsya : Huuhu.Kan.rindu kekawan lama.

    ReplyDelete
  5. sis ina : sob sob.

    ReplyDelete
  6. saye sedey tgk gmbr nih..skrg pun xdop org nk lyn sye amik gmbr gni...

    ReplyDelete
  7. BungaMelati11:35 am

    terharunyeeee...FYI, sy ade pokok bunga melati, tp syg plk nk wat hiasan kat kek itu..hehehe...n gambat yg last sekali mmg xleh handle..suke sorg2 tgk gambo tu..ntah pape je..hahaha =p missing all of u...=(

    ReplyDelete
  8. Syapida : pon sedey gak.sob.

    Melati : Hehe. Klako kan. missing all or u tooo.

    ReplyDelete
  9. so sweet story..terharu ak baca...iza ur are so matured now... :)

    ReplyDelete
  10. ghathis : haha.kenapa.dulu xmatured lg kewww.hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...